Veel ouders met (kleine) kinderen keken uit naar de opening van het nieuwe Peppa Pig World of Play in The Mall of The Netherlands in Leidschendam.

Volgende week, op woensdag 9 februari, vindt de officiële opening plaats, maar het nieuws van de opening zorgt niet alleen voor enthousiaste reacties.

Op social media vallen veel mensen over de hoge entreeprijzen voor de nieuwe binnenspeeltuin in Leidschendam, dat meldt Loopings op haar website. Een ticket voor een volwassene met een kind kost in de weekenden 32 euro. Voor een extra kind moet 18 euro afgerekend worden, voor een extra volwassene 8 euro.

Reserveringen voor Peppa Pig World of Play zijn verdeeld in blokken van twee uur. Eén volwassene met drie kinderen zou voor twee uurtjes spelen in totaal 68 euro kwijt zijn, exclusief consumpties en activiteitenpakketten. Voor een hoop Nederlanders zijn dat soort bedragen onbespreekbaar, blijkt uit de vele negatieve commentaren op Facebook en Instagram, aldus Loopings.

"Echt jammer dit", verzucht Emma Attitude. "Gun het alle Peppa-fans om lekker te spelen maar op deze manier gaat dat niet lukken. Vraag me ook af of het wel echt waar voor je geld is." Hind Bo: "Benieuwd wie zulke bedragen gaat neerleggen voor twee uurtjes, mij niet gezien." Quinty van Kessel: "Jezus, kijk die prijzen dan." Stephanie Bennink: "En dat voor twee uurtjes."

"Dit kan toch niemand betalen?!", schrijft Wieke van Waardenburg. "Waarom geen speciale openingsactie met een normaal tarief?" Linda Thomas: "Ga dit echt niet betalen voor twee uurtjes spelen! Belachelijk om deze prijzen te vragen!" Bert Peters: "Tientje erbij, ben je in de Efteling." Aphroditi Zoulfoukaridis wil weten waarom Peppa Pig World of Play niet op alle kritische berichten reageert. "Ik hoop dat jullie snel met uitleg komen." Denise Kohler heeft ook een advies voor de Peppa Pig-speeltuin. "Ik zou die prijzen nog eens herzien. Want dit is niet leuk meer."

Peppa Pig World of Play is onderdeel van Westfield Mall of the Netherlands. De publieksopening vindt plaats op donderdag 10 februari. Een dag eerder is er een openingsmoment voor genodigden. Voor de eerste paar openingsdagen zijn al meerdere tijdvakken uitverkocht.

Bron: Loopings
Foto: Peppa-Pig Ronald Speijer