De Leidschendamse darter Jeffrey de Zwaan is positief getest op corona en kan nu niet deelnemen aan de Pro Tour in Engeland.

Dit meldt het AD op haar website. De 25-jarige darter moet de twee geplande toernooien in Barnsley aan zich voorbij laten gaan. The Black Cobra, zoals hij wordt genoemd, zal het toernooi thuis via de televisie moeten volgen.

Waar de darter het coronavirus precies heeft opgelopen, weet hij niet. “Ik was zaterdag in Scheveningen uit eten geweest en de drie personen met wie ik was, hebben ook positief getest. Dus ja, ik denk dat het daarvan komt. Maar op mijn werk heerste het ook, dus zou het ook van daar kunnen komen”, vertelt de darter aan Martin van Zaanen van het AD.

Ondanks de positieve test voelt Jeffrey de Zwaan, de huidige nummer 44 op de ranglijst, zich prima. "Alleen verkouden, dat is alles. Dit is de tweede keer dat ik corona heb, vorig jaar heb ik het ook al gehad, met dezelfde klachten als nu. Het testen voor darters is nu steeds verschillend, in die zin dat we het in Nederland zelf in de gaten houden, maar Engeland heeft nu natuurlijk geen regels meer."

(bron: AD.nl; daar is ook het complete artikel te lezen)