Op dinsdag 15 en woensdag 16 februari houdt de school voor Retail en Logistiek Delft de Skills Heroes Kwalificatiewedstrijden.

Het gaat om de vakrichtingen Verkoopspecialist (niv3) en Ondernemer Retail (niv4). In totaal komen ruim 40 mbo studenten uit heel Nederland naar Westfield Mall of The Netherlands en gaan in onder andere Kinepolis Bioscoop en de Blue School Store met elkaar de strijd aan. Bij goed resultaat kwalificeren de studenten zich voor Skills The Finals 2022, op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kinan Abas (27) uit Den Haag strijdt namens ROC Mondriaan in de vakrichting Verkoopspecialist voor een plekje in de finale. Kinan is gevlucht voor de oorlog in Syrië en pas 4 jaar in Nederland. Inmiddels maakt hij faveure bij de Koninklijke Bijenkorf als verkoopspecialist in opleiding.
Kinan: ‘’Ik vind het best spannend maar probeer me goed voor te bereiden op de wedstrijd.’’ Docent Rutger van den Bosch begeleidt hem in de aanloop naar de kwalificatie: ‘’Kinan is een zeer gedreven en gemotiveerde student. Ook op zijn stages is hij een regelrechte topper. Regelmatig zien we zelfs interne promo filmpjes van de Bijenkorf over Kinan en zijn uitzonderlijke commerciële prestaties. Hij maakt in de wedstrijd een goede kans! ‘’

Mondriaandocent Koen den Ouden van de School voor Retail en Logistiek Delft organiseert de kwalificatiewedstrijden: ‘’De studenten krijgen complexe opdrachten die ze in een bepaalde tijd moeten uitvoeren. Het is geweldig om te zien hoe de studenten het beste uit zichzelf naar boven halen. De spanning tilt hen soms boven zichzelf uit.’’

Kwalificaties in het hele land
De Skills Heroes wedstrijden zijn hét podium voor jonge vakmensen die het beste uit zichzelf halen. De winnaars van Skills The Finals zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied en kunnen meedoen aan internationale wedstrijden zoals de World Skills. De 46e World Skills competitie vindt plaats – als de coronasituatie het toestaat- van 12 t/m 17 oktober 2022 in de Chinese metropool Shanghai, de bakermat van de Chinese industrie.