Bij een vechtpartij in Leidschendam zijn woensdag meerdere personen door de politie aangehouden.

In de Damstraat ontstond er irritatie toen een automobiliste toeterde; waarschijnlijk omdat iemand in de weg stond. Volgens omstanders/getuigen zou een man de automobiliste daarna mishandeld hebben. Dat meldt calamiteitenwebsite Regio15.

Waar de man waarschijnlijk geen rekening mee had gehouden is dat er ook een groep van zo'n 30 tot 50 vrienden en familie van de vrouw in het Damcentrum aanwezig was. De groep zette de achtervolging in; en wist de man in de Maalderijstraat te achterhalen. De commotie lokte weer een reactie van de politie uit. Uiteindelijk ontaardde het in een vechtpartij en 'assistentie collega'; waarna extra politie eenheden uit de wijde omgeving met spoed naar het Damcentrum kwamen.

Er zijn meerdere aanhoudingen verricht. Waarschijnlijk gaat het als eerste om de man die de vrouw had mishandeld, maar ook om een aantal van de vrienden en familie van de vrouw. Het exacte aantal arrestaties is nog niet duidelijk.

Toen de man eenmaal naar het politiebureau was vervoerd, keerde de rust weer terug. De politie inzet werd daarom ook snel weer afgebouwd.

(Foto: Regio 15)