The Mall of the Netherlands wordt weer een beetje 'groener. Na elektrische automerk Polestar en MG Motors opent nu Autel zijn deuren in Leidschendam.

De onderneming richt zich op elektrische laadoplossingen en waagt de oversteek naar Nederland. Autel opent vanaf 28 april een pop-up store in de shopping mall. Hier kunnen bezoekers voor het eerst de nieuwste, prijswinnende laadboxen voor elektrische auto's bewonderen.

Het is geen traditionele winkel waar de innovatieve producten te koop zijn. In plaats daarvan is de winkel, 85 vierkante meter groot, bedoeld als kennismaking, als locatie waar de zogeheten MaxiCharger AC- en DC Wallboxen zeker tot en met september tentoon worden gesteld. Dat zijn opladers die je binnen of buiten aan de muur kunt hangen waarmee je je elektrische auto op elk moment van de dag kunt opladen. Ze zijn bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven, voor bijvoorbeeld het elektrificeren van het wagenpark. Ook tankstations vormen een doelgroep.

Met de komst naar Nederland speelt Autel in op de groeiende behoefte aan laadoplossingen voor elektrische auto's. Internationaal gezien is Nederland een sterke en snelgroeiende speler in de markt van elektrische auto's.