Binnenkort is het weer tijd voor SGW Vlietland op het schitterende recreatieterrein Vlietland.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni komen de ruiters en amazones aan de start van deze veelzijdige vorm van paardensport. Ook zijn de menners weer paraat en wel op zondag met een oefen-minimarathon en wordt het eventingkampioenschap van de Regio Zuid Holland over deze twee dagen verreden.
De wedstrijdonderdelen vangen beide dagen aan om 08.00 uur. Aanvang van de Crosscountry op is om 10.30 uur.

Deze wedstrijd wordt voor de negentiende keer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland. De Stichting is een samenwerkingsverband van de rijverenigingen De Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Met ongeveer 200 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Bij ‘samengestelde wedstrijden’ rijdt elke combinatie op (zaterdag en zondag) een dressuurproef, een springparcours en een spannende crosscountry.
De menners laten (op zondag) met behendigheid en snelheid op een compacte ruimte door het nemen van poortjes en een drietal marathon hindernissen hun kunnen zien. Ook de altijd spannende en attractieve waterhindernis ontbreekt in beide parcoursennatuurlijk niet.

Speciaal onderdeel van het programma zijn ditmaal de Bixieruitertjes (t/m 14 jaar). Zij staan aan het begin van misschien wel een glanzende carrière en worden onder begeleiding van Kees de Jong over een aangepast parcoursje geholpen (zoals ook op het drie-molenconcours).
Er komen bij elkaar ruim 300 viervoeters aan de start.

Kom kijken of helpen
Ervaren bezoekers weten het al: de beste manier om de wedstrijden van dichtbij te volgen, is een rondwandeling over parcours van de cross-country. Parcoursbouwers Kees de Jong, Martin Spruijt en Ab Spaan hebben met al hun hulptroepen weer mooie en uitdagende hindernissen bedacht. Afgelopen maand zijn ze in het veld aan het stoeien geweest met bomen en balken om de vaste hindernissen te maken. De komende tijd komen alle prefab-hindernissen uit de opslag.

Wil je niet alleen kijken, maar heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee als vrijwilliger. Hindernisjury’s, schrijven bij de dressuur of dierenarts, gastheer/-vrouw bij een oversteek in de cross: er is voor iedereen wel iets te doen.
Wil je helpen, handige handjes blijven nodig.? Meld je dan aan via www.eventingzuidholland.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De menners organiseren een oefenminimarathon. Voor de Blesruiterleden valt deze wedstrijd binnen het jaarprogramma, dus een onderlinge wedstrijd.

Voor niet leden is dit een oefenminimarathon , er word dus geen rangschikking opgesteld wel worden de gereden tijden bekend gemaakt.

Vrije inschrijving, startgeld is voor blesruiterleden € 10.- en niet leden €15,-

Zaterdagochtend 25 juni rijden de eerste ruiters de dressuurring in. Zondagmiddag 26 juni komen de laatste ruiters door de finish van de cross-country en rijden de menners hun oefenmarathon. De Stichting Eventing Zuid-Holland neemt dan na 19 jaar afscheid van deze unieke wedstrijdlocatie.

Toeschouwers zijn het gehele weekend welkom in recreatiegebied Vlietland . De toegang is gratis en u kunt met zekerheid genieten van een lekkere wandeling, prima paardensport en een gezellig strodorp.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf zaterdag 23 april 2022 om 8:00 uur.

Meer informatie en het programma zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl. of kunt u contact opnemen met: Lucienne Muijen, tel. 06 - 51593812, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..