Rennende leerlingen, mobieltjes in de lucht, gegil in de gangen van het Veurs Lyceum.

Onlangs was er een speciale gast op het Veurs, speciaal voor onze Technasium leerlingen: YouTuber Alex Klein.

Leerlingen uit de brugklas kregen een gastles van deze bekendheid onder de jeugd, die met zijn video's over bekende videospellen veel aandacht trekt van jonge kijkers en behoorlijk populair is. In het kader van de lessen binnen het Technasium konden leerlingen vragen stellen over het leven als YouTuber, maar vooral ook over wat erbij komt kijken om succesvol te worden op het sociale platform. Hoe krijg je meer volgers en hoe gebruik je daar software voor?

Na een aantal inkomers zoals "wat vind jij het leukste aan YouTuber zijn?", doken de leerlingen tijdens het interview snel de diepte in. "Wie is jouw doelgroep en hoe bereik je die het beste?" "Hoe hoog moet je CTR ('click through rate') ongeveer zijn om te zorgen dat het YouTube-algoritme jouw video's hoog plaatst?" Het blijkt dat de brugklassers in één jaar middelbare schooltijd al zeer kritische vragen stellen: een onderzoeksvaardigheid die hen hun leven lang van pas zal komen.

Of het nu ging om het ontmoeten van het idool waarvan je dagelijks de video's kijkt of het binnenhalen van kennis om je eigen startende YouTube-kanaal te laten groeien: de leerlingen van het Veurs Lyceum hebben er een leuke en leerzame middag aan overgehouden.

Binnen het Technasium voeren de leerlingen opdrachten voor bedrijven uit. Soms betekent dat ook het versterken van de social media. De leerlingen hebben veel geleerd van hun idool.