Het Storm aquapretpark in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam is in de nacht van maandag op dinsdag vernield.

Dit meldt calamiteitenwebsite regio15.nl. De attractie aan het Bakkerpad, die 1 juni nog feestelijk werd geopend, is volgens de uitbater de grootste in zijn soort.
Met het warme weer wat deze week voorspeld wordt, is de vernieling een grote financiële strop. De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844.

(bron: regio15.nl)
(foto: Regio15: Sebastiaan Barel)

(op woensdag 22 juni om 20:00 uur (herhalingen op 23 juni om 08:00 en 18:00 uur) besteedt Midvliet Actueel aandacht aan de vernielingen)


Onze mediapartner Omroep West meldt het volgende

Het pas geopende Storm Aquapark in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam is door vandalen compleet vernield. Eigenaar Pieter Alders gaat uit van een doelgerichte actie. "Er zijn lange messneden met hoeken en halen, dan weet je dat dit niet meer is te herstellen."
Het 2500 vierkante meter grote park is pas per 1 juni open. Het bestaat uit opblaasbare glijbanen en andere drijvende delen. Die zijn in de nacht van maandag op dinsdag compleet vernield. "De onderdelen zijn volledig opengesneden, met grote meststeken, bewust, om schade toe te brengen. Niet één item, maar het hele park", zegt Alders in West Wordt Wakker op Radio West.

"Alles is echt kapot. Als dat het doel was van de actie, is het goed gelukt. Dit is niet gedaan om een punt te maken, maar vernield door iemand die precies wist wat hij deed." Bij het waterpretpark hangen camera's en was er ook bewaking, maar het is niet gelukt de dader op heterdaad te betrappen. "Maar de camerabeelden geven aanwijzingen en daarmee gaat de politie aan de slag."

'Voor ons en personeel een enorme domper'
"Het is heel zuur", zegt Alders. Met de grote vakantie voor de boeg stonden er veel kinderfeestjes en schoolreisjes gepland. "Die moeten we nu teleurstellen. Voor ons en het personeel een enorme domper." Voor de feestjes die al gepland waren, gaat Alders op zoek naar alternatieven, bijvoorbeeld een andere activiteit, of een bezoek aan een collega-waterpark.
Ook financieel is de vernieling een grote domper, omdat zo'n park in openbaar water niet is te verzekeren. "We hebben hier keihard voor gewerkt en hebben flinke verplichtingen om dit te kunnen doen. En in één nacht tijd is er iemand die dat helemaal om zeep helpt. Dat is naar, heel naar."

'Park zo snel mogelijk weer opbouwen'
Toch wil Alders het park zo snel mogelijk opnieuw, mogelijk deels, opbouwen. "Of het weer de grootste van het land wordt is natuurlijk de vraag. Maar mijn kinderen zeggen ook: dit is het mooiste dat er is. Daarom willen we het graag behouden, ondanks de financiële domper."

(bron: Omroep West)