Eindelijk kon het weer: de traditionele Romereis van de gymnasiasten van de bovenbouw van het Veurs Lyceum in Leidschendam.

Om ook de eindexamenleerlingen de kans te bieden deze fantastische reis mee te kunnen maken èn om eventuele reis beperkende maatregelen voor te zijn, ging het Veurs Lyceum deze keer direct in de tweede week van september naar de Eeuwige Stad.

Docente klassieke talen, Tamara Ziengs vertelt: “gedurende vijf dagen hebben de leerlingen zich laten onderdompelen in al het moois wat Rome te bieden heeft. Met eigen ogen zagen de leerlingen wat ze daarvoor alleen maar uit de lesboeken kenden: het Colosseum, het Forum Romanum, het Vaticaan, de triomfbogen en nog veel meer.”

Docent Elmar Caspers voegt toe: “het heerlijke ijs en de goede sfeer in de groep maakten deze Romereis ook voor deze lichting tot een onvergetelijke ervaring. Daar kon zelfs de hoge temperatuur niets aan veranderen. Over twee jaar gaan we zeker weer! Het is zo fijn dat we ook weer internationaal kunnen reizen, dat hebben de leerlingen echt gemist de afgelopen jaren.”

Foto: Veurs Lyceum