De bereikbaarheid van The Mall of the Netherlands in Leidschendam is al vanaf de opening in 2021 een terugkerend probleem.
Vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg en Westfield Mall of the Netherlands wordt daarom met regelmaat opgeroepen om met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets naar het winkelcentrum te komen.

Westfield Mall of the Netherlands is volgens eigen zeggen goed te bereiken per fiets. Volgens de website zijn er fietsenstallingen bij de hoofdentree, bij de entree ter hoogte van H&M / The Sting (ziekenhuis zijde) en Jumbo Foodmarkt.

Volgens wijkvertegenwoordiger Ap de Heus laat het winkelcentrum fietsparkeerplaatsen echter links liggen. ' We zijn al ruim 6 jaar bezig voor een bewaakte fietsenstalling, waar al twee tekeningen niet goed gekeurd waren door de gemeente Leidschendam-Voorburg. Nu is hij goedgekeurd maar je hoort niets meer van de directie van the Mall'. Met regelmaat krijgt hij vragen over een bewaakte fietsenstalling. Met name mensen die een elektische fiets hebben en deze veilig willen stallen hebben behoefte aan een bewaakte stalling. De Heus was dan ook verbaasd om te zien dat maandag 17 oktober de onbewaakte fietsenstalling bij de hoofdingang ineens verdwenen was.

Inmiddels zijn de fietsenrekken weer teruggeplaatst en kunnen er weer fietsen worden gestald bij de hoofdingang.

Bron en foto's: Ap de Heus
Verdwenen fietsenstalling Mall