Ook het bouwplan voor woningen aan de Van Ruijsdaellaan in Leidschendam leidt tot flinke bezorgdheid.

Dit bleek woensdagavond in het radioprogramma Midvliet Actueel. In de uitzending waren te gast Paul Stroebel, voorzitter van de Stadstuin Rusthout, Wim Hendriks van de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg en buurtbewoonster Marion Langendonk.

Op de locatie staat nu nog een kantoorgebouw, maar dit moet plaats maken voor ruim 170 woningen in een U-vorm. Paul Stroebel van de Stadstuin verklaarde dat de woningen te dicht op de Stadstuin komen met een aantasting van het groen. Ook kunnen buurtbewoners ’s-morgens overlast van de kippen ervaren.

Wim Hendriks van de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg noemde het bouwplan een voorbeeld van de aantasting van de groene zone tussen Schakenbosch en Park Vreugd en Rust door het bouwplan.
Buurtbewoonster Marion Langendonk vertelde vooral veel zorgen te hebben over de verkeersoverlast, die nu door the Mall al zo moeilijk beheersbaar is. Het bouwproject ligt tenslotte vooral gevoelig.
Tenslotte blijkt vooral het volume van het bouwplan en het gebrek aan participatie een gezamenlijk struikelblok te vormen.

Reactie wethouder
Wethouder Bianca Bremer laat in een reactie weten dat er juist veel rekening gehouden is met de bezwaren van de bewoners. Alleen de economische plint moest in het plan blijven bestaan, omdat dit een wens was van de gemeenteraad.