Een vrachtwagenchauffeur is nadat hij onwel werd met zijn vrachtwagen tegen een mast van een bovenleiding van tramlijn 19 gebotst.

De vrachtwagenchauffeur reed op de N14, nabij de kruising Prins Benhardlaan, in de richting van Wassenaar toen hij onwel werd. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15.

Naast brandweer en Rijkswaterstaat werd ook ambulance, een traumateam en politie ter plaatse gevraagd. Het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam vanuit Rotterdam met de auto ter plaatse. Om de hulpverleners ruimte te geven is 1 rijstrook 'stad in' afgesloten; en dat heeft weer forse files tot gevolg.

De hulpdiensten hebben het slachtoffer, nadat deze is verzorgd op straat, met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

In de andere rijrichting ontstonden ook kleine kop-staart aanrijdingen. Deze zijn vermoedelijk ontstaan door kijkers en/of mensen die de botsing hebben gehoord en daarvan geschrokken zijn. Hierbij vielen geen gewonden.

De vrachtwagen heeft een lantarenpaal ontworteld en tegen de rijdraad van de bovenleiding aan geduwd. De mast van de bovenleiding is ook zwaar beschadigd door de aanrijding. De berging van de vrachtwagen en de reparatie van de mast en bovenleiding zal nog enige tijd duren.

De HTM laat weten op social media dat tram 19 hierdoor niet kan rijden. HTM-lijn 19 rijdt door de schade aan de bovenleiding een omleidingsroute tussen Station Delft en Nootdorp. De reparatie van de bovenleiding zal volgens een HTM woordvoerder de hele ochtend duren. 

(foto boven dit bericht: Regio15 - René Hendriks)
(foto's  hieronder: Nahira Martina)

Ongeval HTM mast 1
Ongeval HTM mast 2