Op 11 maart heeft Scouting De Damherten meegedaan aan de jaarlijkse vrijwilligers actie NLdoet.

In en rond het clubhuis in Park Rusthout zijn een groot aantal klussen opgepakt door de leden, leiding, ouders en bestuursleden van de Scouting. Ook waren enkele enthousiaste buurtbewoners en raadsleden van de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen aanwezig om een helpende hand te bieden.

Elk jaar is de actie van NLdoet een mooi moment om klussen, die al een tijdje op de planning staan in één keer met veel mensen aan te pakken. Dit jaar staan een aantal klussen in teken van de duurzaamheid, zo zijn de verwarmingen voorzien van radiatorfolie en de verwarmingsbuizen geïsoleerd. Ook is de vloer van de grote zaal voorzien van een nieuwe duurzame toplaag. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Richard Leendertse Tuin- en Landschapontwerpen. Naast klusactiviteiten in het clubhuis hebben een aantal mensen ook zwerfvuil opgeruimd in het park en de naastgelegen parkeerplaats. Hiermee wordt de lijfspreuk van de oprichter van scouting Lord Baden-Powell in ere gehouden: “Laat de wereld een stukje beter achter dan dat je het aantrof.”

Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV/ Gemeentebelangen: “Elk jaar doet GBLV mee aan NLdoet. Zo hebben we in het verleden geholpen in de Stadstuin, bij de voedselbank en Dansen aan de Vliet. Als oud-Scout van de Damherten vind ik het leuk dat wij dit jaar helpen bij de Damherten. Scouting helpt jonge kinderen te vormen tot zelf bewuste mensen, die midden in de maatschappij staan met oog voor anderen. Het is goed om tijdens het werken te spreken met de leiding en leden over hoe Scouting vandaag de dag functioneert en welke uitdagingen er liggen.”Wekelijks komen bij De Damherten 100 kinderen bij elkaar in verschillende leeftijdsgroepen om Scouting te beleven. Dit doen ze rond het clubhuis in het park Rusthout. Bij de jongste groep de Bevers (5-7 jaar) zijn nog enkele plaatsen vrij voor nieuwe leden.

NLDOET GBLV 2023 Klazenga
                                                                   Hans Peter Klazenga bij Scouting Damherten in Leidschendam