Op de N14 heeft vrijdagmorgen 12 mei een kop-staart botsing plaatsgevonden tussen meerdere personenauto's en een bestelauto.

Het ongeval heeft plaatsgevonden op de N14 in de richting van Leidschenveen, net voor de kruising met de oprit naar de A4. Een witte personenauto is achterop een bestelauto geklapt, waarna de bestelauto twee auto's ervoor geraakt heeft.

Door het ongeval ontstond veel schade en kwam de bestuurder bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer is direct begonnen met het openknippen van het voertuig, zodat het slachtoffer bevrijd kon worden. Dit meldt calamiteitenwebsite regio15.nl. Voor zo ver bekend was de bestelauto niet bezig met (weg)werkzaamheden, maar reed hij als gewoon verkeer over de N14. 

Er waren veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder vijf ambulances. Een traumahelikopter uit Amsterdam met een arts kwam naar de plaats van het ongeluk. De traumahelikopter vond een landingsplek op de N14, op de rijbaan richting Leidschendam. Hierdoor was de N14 in beide richtingen afgesloten.

Er zijn meerdere gewonden gevallen. Eén gewonde (de bestuurster van de witte auto) moest worden gereanimeerd en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Helaas is de 78-jarige vrouw uit Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis overleden.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'middel-hulpverlening', omdat meerdere teams van de brandweer werkten aan de hulpverlening.


Foto: Regio15 - Sebastiaan Barel