Wethouder Bianca Bremer plaatste dinsdag 23 mei de laatste prefabkolom voor de fundering van nieuwbouwproject Leytsche Hof in Leidschendam Centrum.

Een bijzonder moment, zowel voor de toekomstige bewoners als de gemeente Leidschendam-Voorburg, BPD Woningfonds en de Ontwikkelcombinatie Damcentrum (BPD, Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en SDJ Vastgoedontwikkeling).

Wethouder Bianca Bremer: "Ik wil graag de Ontwikkelcombinatie Damcentrum van harte gelukwensen met deze belangrijke mijlpaal. Het is aan hen te danken dat veel mensen straks kunnen genieten van prachtige koopwoningen en middeldure huurwoningen. Ik wens de toekomstige bewoners veel plezier en woongenot toe in het hart van het mooie Leidschendam."

Over Leytsche Hof

Leytsche Hof is ontworpen als een semigesloten bouwblok rond een gemeenschappelijke binnentuin. Het blok is ingedeeld in vijf delen die in samenhang zijn ontworpen, maar er wel verschillend uitzien door de wisselende hoogtes, platte en hellende daken, metselwerkverbanden en in kleur en uitstraling verschillende structuren. De fraaie waterneutrale binnentuin komt op het dak van de parkeergarage met 160 plaatsen. De daktuin is aangesloten op een bassin onder de hellingbaan in de kelder. Het regenwater dat op de daken valt kan gebruikt worden voor het bevochtigen van het groen van de binnentuin, voor een groot waterbesparend effect.

Planning
In oktober 2022 is gestart met de realisatie van Leytsche Hof. Op dit moment wordt er gewerkt aan de kelderwanden. De eerste oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025. Er zijn nog 3 herenhuizen van 168 tot 227 m2 beschikbaar. Deze zijn terug te vinden op de website www.nieuwbouwleidschendam.nl. De vrije sector en middenhuur-woningen worden verhuurd via de website www.hureninleidschendam.nl.

Met de realisatie van het Leytsche Hof is de Nieuwe Grachtengordel bijna voltooid. De leden van de ontwikkelcombinatie buigen zich momenteel over het ontwerp van het laatste deelgebied Rijnlandstraat Noord. Het nieuwe hart van Leidschendam is daarna voltooid.

De Leytsche hof prefab fundering
De Leytsche hof overzicht