De gemeente Leidschendam-Voorburg voert ook na de coronatijd een ruimhartiger terrassenbeleid, maar daar merkt de eigenaar van Lupi Coffee aan de Damlaan maar weinig van.

De ervaren ondernemer Hussein Akef strijdt al ruim een jaar voor een terrasje met twee tafeltjes. Met zo’n klein terras verwacht hij meer klandizie te hebben.

 

Lange procedure

Akef deed zijn eerste aanvraag voor een terrasvergunning in mei 2022. Dit werd in september goedgekeurd. Handhaving zag geen probleem voor de twee tafeltjes. Maar spoedig werd de vergunning weer ingetrokken en moesten er nieuwe tekeningen aangeleverd worden. Lupi Coffee valt onder aanvullende horeca en twee tafeltjes overdag zou niet in strijd zijn met het bestemmingsplan.

De eigenaar ging in beroep en er kwam een gemeentelijke hoorzitting. Dit leverde geen duidelijkheid op, waardoor de beslissing opnieuw werd uitgesteld. Wel zijn er buren, die het oneens waren met de terrasvergunning en hiertegen in verzet kwamen.

Opnieuw in bezwaar

De eigenaar heeft onlangs een officieel bezwaarschrift bij de gemeente ingediend. Het bezwaarschrift is echter door de gemeente afgewezen. De ondernemer is door de lange procedure wanhopig geworden. Toch wil hij de strijd absoluut niet opgeven en hij toont een lange lijst van handtekeningen van meelevende klanten. Hij wil graag met de burgemeester om de tafel zitten, maar overweegt inmiddels al stappen naar de rechter.

Een terrasje zou de levendigheid op de Damlaan ook wat kunnen verbeteren. Akef zou verder graag de Damlaan autoluw zien en ook meer evenementen.

De redactie heeft ook de gemeente benaderd,voor een reactie. De gemeente heeft niet inhoudelijk gereageerd,  maar heeft bericht dat de ondernemer inmiddels een reactie op het bezwaarschrift heeft.

Lupi Coffee is gevestigd in het voormalige pand van Aarts Schoenen en Orthopedie. Het is een franchiseformule met gespecialiseerde koffie- en theeproducten. Er zijn ook vestigingen in Den Haag en Leiden.

Door: Redactie Midvliet