De workshops bij de tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ in de Bibliotheek aan de Vliet, locatie Leidschendam - Fluitpolderplein 5 - zijn een groot succes.

Eerst leest schrijfster/ontwerpster Angelique Schipper het sprookje voor en laat ze de paraplu-barbie in de gouden kooi zien waardoor de tentoonstelling is ontstaan. Daarna gaat zij met de kinderen de vitrines met 100 barbies bekijken. Natuurlijk zijn ook Ken en Action Man met afval aangekleed: stof tot nadenken! Zien de kinderen van welk afval de kleding gemaakt is? En wat weten we over de producten die erin zaten? Daarna gaan ze met afval zelf barbies/Action Man aankleden en wordt er afgesloten met een heuse modeshow en fotoshoot.

Als je je eigen barbiepop meeneemt, kan die mooi aangekleed mee naar huis. Verzamel thuis ook alvast bruikbaar afval. Je kunt je kind aanmelden via de website www.talentenloods.nl. De workshops zijn nog tot en met vrijdag 18 augustus. De tentoonstelling is tot en met 30 augustus te zien. Er hoort ook een speurtocht bij waarmee je een gesigneerd kinderboek van Angelique Schipper kunt winnen. De tentoonstelling en workshops zijn mogelijk gemaakt door Sterk voor Noord, Cultuur&Co en het Van Ravesteyn Fonds. Kijk voor alle vakantieactiviteiten op de website www.Doemee-LV.nl

Door: Peter van der Aar.
Bron en foto: persbericht Talentenloods.
Foto: Jaede Belhout met haar ‘Hopeful nightmare-Barbie’: dat er altijd hoop is, ook voor de oorlog in Oekraïne, foto: PR.