Zaterdag 16 septmber, op de tweede dag van de Vlietdagen, was het weer gezellig druk bij de Sluis en Damplein in Leidschendam. De terrassen zaten weer helemaal vol op deze dag.

Attracties voor de kinderen
Scouting Hubertus Brandaan en Scouting de Damherten waren ook aanwezig om de kinderen te vermaken. Op het water en op het Damplein waren verschillende attracties. Zo konden de kinderen springen op springkussens en suikerspinnen halen. Ook waren er veel spellen te doen, zoals onder andere eendjes vangen met een schepnetje, snoephappen in water en de waterstraal challenge. Ze konden ook een hoge ladder op om over een paal te lopen, waar ze voor de veiligheid werden vastgemaakt vanwege de hoogte. Op het water waren veel kano's van Green Waterdreams, waarmee je heen en weer kon varen. Het Zeekadetcorps Den Haag, het Techniekmenu met studenten van de TU waren aanwezig. Ze lieten proeven zien in het waterlab en in het plastic crealab kon je dingen maken van gerecycled plastic.

Feestmiddag en avond in Leidschendam
Er stonden ook verschillende kraampjes en er waren twee feestbands aanwezig, die voor de muziek zorgden en voor de goede sfeer. Er werd zelfs polonaise gelopen! Bij de Sluis traden The Raspers op.

In de avond volgde een fantastische feestavond, met JeWelste, Helemaal top en niet te vergeten de DJ. Bedankt Gemeente Leidschendam, Ondernemersfonds Leidschendam Centrum voor weer een fantastische editie van de Vlietdagen!


Meisjes met suikerspin
De Blaasknarren Feestkapel
Raspers
Door: Lisette Remmerswaal
Tekst en foto's: Ap de Heus