Onlangs opende wethouder Astrid van Eekelen van toerisme, recreatie en economie Grill Academy Haaglanden op Buitenplaats Molenwei.

Weber Grillmaster Jurre Zwagemakers en zijn vriendin Jessica van der Meulen staan te popelen om 7 mei de eerste groep te ontvangen.

Wereldwijd hebben Weber barbecuescholen de afgelopen 10 jaar een vlucht genomen. De barbecuecultuur is niet meer weg te denken en chef-koks, grillmasters en steeds meer hobbykoks ontdekken de veelzijdigheid van de barbecue.
Tegenwoordig zijn barbecues er in vele soorten en maten en zorgen vernuftige grillaccessoires en geurende blends voor culinair vermaak in de buitenlucht. Van een hambur-ger tot aan een zoete verleiding, een flamkuchen of gevulde groentetaart.
Vandaag de dag is barbecueën veel meer dan een stukje vlees grillen als de zon schijnt.

De barbecueschool van Jurre en Jessica biedt Weber Backyard Hero workshops aan en een eigen kookprogram-ma. De Bourgondiër, vegetariër en fijnproever komen aan bod. Voor besloten groepen en teambuilding gasten wordt culinair maatwerk aangeboden op een gewenst datum.

Wat maakt barbecueën zo leuk?
De sfeer van gezamenlijk kokkerellen spreekt jong en oud aan. Samen voedsel bereiden en eten verbindt mensen van alle pluimages.
‘Het buitenconcept past bij uitstek bij de stad en land verbinding en boeren-erftransitie” laat Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei weten. “De restyle van de Hoeve is geslaagd en nu staat er een hippe grillmijt met cur-suslokaal waar iedereen welkom is”.