Van 15 t/m 18 juli vindt de 111e editie van de Stompwijkse Paardendagen plaats. Al meer dan een eeuw zijn deze dagen een begrip in Stompwijk en ver daarbuiten.

Tijdens de Stompwijkse Paardendagen staat de paardensport centraal, maar liefhebbers van ander vermaak komen ook aan hun trekken. Voor de kinderen is er vier dagen lang een kermis met een groot aantal attracties. Op zaterdagmiddag is er de Stompwijkse Landleven FAIR en tegelijkertijd wordt er tijdens de springwedstrijd gestreden om de "Helden van Nooit Gedacht" wisseltrofee.

Op zondag vinden de populaire ponyrennen plaats. Deze middag is van oudsher één grote reünie van familie, vrienden, oud-Stompwijkers en paardenliefhebbers. De kleinsten onder ons kunnen zich alvast voorbereiden op een carrière in het ponyrennen, want tijdens de pauze kan er ezeltje worden gereden.

Het absolute hoogtepunt van de Stompwijkse Paardendagen is de kortebaandraverij, geliefd bij eigenaren, pikeurs en toeschouwers. Het is de enige kortebaandraverij in Nederland die op gras wordt gereden.

De paardendagen worden maandag 18 juli om 23.00 uur afgesloten met een geluidsarme vuurwerkshow.

Het programma van de Stompwijkse Paardendagen is hier na lezen.

Foto: Facebook Stompwijkse Paardendagen

Stompwijkse Landleven fair