De komende dagen gaan 30 creatievelingen aan de slag in een 32 uur durende NIVA Hackathon in Leidschendam-Voorburg.
Het hoofddoel van dit evenement (waarin deelnemers non-stop bezig gaan om oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken) is antwoord op de vraag; Hoe worden milieugegevens opengesteld voor boeren, om hen te helpen beter geïnformeerde beslissingen over landbeheer te nemen en hun milieuprestaties te verbeteren?

De hackathon vindt plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 juni.

Duurzame landbouwproductie
Het project NIVA speelt in op digitale trends die kunnen leiden tot een meer duurzame landbouwproductie in de EU-lidstaten en kunnen helpen bij het verminderen van de administratieve lasten voor agrariërs en belanghebbenden. Met de hackathon bouwt NIVA voort op de resultaten van het NIVA4CAP-programma, een samenwerking van betaalorganen uit 9 EU-lidstaten om nieuwe tools te ontwikkelen om hun administratie- en controlesystemen te verbeteren, en tegelijkertijd boeren kansen te bieden om hun landbouwpraktijken te verbeteren .

De hackathon werkt in een internationale setting omdat het onderdeel is van een H2020-programma. Parallel aan de hackathon in Nederland werken teams op afstand in andere EU-landen. Zo’n 30 creatievelingen die boeren willen ondersteunen met innovatieve datagedreven oplossingen en die op zoek zijn naar uitdagende leermogelijkheden hebben zich aangemeld. Deelnemers dienen ofwel domeinkennis en/of data/IT-vaardigheden te hebben. De hackathon biedt een unieke kans om samen te werken met internationale vertegenwoordigers van betaalorganen, technisch onderlegde creatievelingen, milieuonderzoekers en andere experts.

Op 11 juli volgt een driedaags symposium en strijkt een internationale delegatie wederom neer op Buitenplaats Molenwei.

Bron: Dorpsketting Stompwijk
Foto: Buitenplaats Molenwei