De afgelopen jaren was het stil. En niet alleen aan de overkant! Ook de Harddraverijvereniging werd lam gelegd door alle coronamaatregelen.

Met als gevolg dat De Stompwijkse Paardendagen de afgelopen 2 jaar niet konden plaats vinden. Gelukkig is nu het grootste leed geleden en wordt er (weliswaar een beetje roestig) volop gewerkt om voor de 111de keer het Stompwijkse feest te organiseren.

Groot paardensport evenement
Dit jaar vallen de paardendagen op 15 tot en met 18 juli. Het is al jaren een groot evenement georganiseerd rondom de paardensport en een begrip in de regio van het Groene Hart. Kenmerkend voor deze dagen zijn de gezelligheid en ontspannen sfeer voor jong en oud. Het terrein is daarom ook goed te betreden voor kinderwagens, rollators en scootmobielen.

Hopen op een lekker weertje want met goed weer is het dubbel genieten! Lekker bijkletsen met familie en vrienden en ondertussen de mooie takken van paardensport aanschouwen. Ook liefhebbers van andere bezigheden komen ruimschoots aan hun trekken, want er is variatie genoeg.

Programma
Op vrijdagmiddag is er voor de ouderen een klaverjas en rummikub wedstrijd in de grote tent op het feestterrein. Voor de liefhebbers van kermissen zijn er, op die dagen, naast de feesttent allerlei kermisattracties opgebouwd.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur worden achter de tribune vele stands opgesteld voor 'De Stompwijkse landleven Fair'. Een grote diversiteit aan standhouders zal daar hun waren presenteren. Voor iedereen valt er wel wat te beleven. De kleintjes kunnen zich naar hartenlust vermaken met springkussens, lassowerpen, schminken en echte (air brush) tattoos laten zetten! Eveneens wordt op het veld ernaast het springconcours om 'de Helden van Nooit Gedacht' wisseltrofee gehouden.
Zaterdagavond gaat de poldercross van start. De poldercross is een prestatieloop. Ga op een zo origineel mogelijke manier het 2 km lange traject af, door, over en op het evenemententerrein!

Natuurlijk is de zondagmiddag gereserveerd voor de Nationale ponyrennen. Na afloop staat De band 'KLAAR!' kant en klaar in de tent om er één swingende bende van te maken.

Het hoogtepunt van deze dagen is toch wel de kortebaandraverij waar het ooit allemaal mee begonnen is. De Stompwijkse kortebaan is geliefd bij eigenaars, pikeurs, en toeschouwers! Het is de enige kortebaan op gras-en waar je ook staat of zit, je kan alles overzien. Er worden dan ook inschrijvingen verwacht van de top van kortebaan dravers.

Elke avond is er muziek en genoeg te drinken in de feesttent onder leiding van Jan Groeneweg. De paardendagen worden dit jaar afgesloten met een prachtig(geluidsarm!) vuurwerk.
Voor meer informatie kunt u de website www.stompwijksepaardendagen.nl bezoeken.

Fotomateriaal is gemaakt door Carmen Olijhoek fotografie.

Stompwijkse paardendagen1
Stompwijkse paardendagen2