Prins Ruud, Page Marian en Opper Lennert zijn er klaar voor, het Gaanders carnavals-feest kan los gaan.

Zaterdag 18 februari zal de gebruikelijke optocht weer georganiseerd worden door het Gaanders dorp. Deelnemers kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website. Het motto dit seizoen is ‘Stripverhalen uit Gaandrië.

Gaanders programma
In het kort het programma dit seizoen van De Gaanders
17 februari Tienerdisco in Club Mexx 19.00 uur
18 februari Gemeentehuis L’dam 9.30 uur
‘Stripverhalen uit Gaandrië’ Optocht 13.00 uur
Straatcarnaval bij De Bles 14.30 uur
Gekostumeerd Bal met DJ Nozem 20.30 uur
19 februari Carnavalsviering in de kerk 11.00 uur
Carnavalsmiddag met live zanger 16.00 uur
20 februari Kindercarnaval (inloop 13.15 uur) 13.30 uur
21 februari Seniorencarnaval (inloop 13.00 uur) 13.30 uur
Afsluitend feest 20.00 uur

Naast dit programma vieren de Gaanders het carnavalsfeest met de gehandicapten van Swetterhage en de senioren uit Zoeterwoude. Het bekende Oud Prinsenkoor The Old Princes in Harmony verzorgen verschillende optredens tijdens het carnavalsseizoen o.a. tijdens de Carnavalsviering in de kerk maar ook in diversen bejaardencentra.

Tienerdisco 17 februari bij Club Mexx in Dorpspunt
Tienerdisco in de onlangs geopende Club Mexx voor alle kinderen vanaf groep 5, zal om 19 uur van start gaan tot 21:00 uur. Naast de bekende disco- en dansmuziek waarop goed gedanst kan worden, is er ook échte Gaanders car-navalsmuziek te horen.
Prins Jan en Page Saar en de raad van De Koomers zullen voorop gaan in po-lonaise. Hierna zullen de ‘grote’ jongens van de Gaanders raad volgen, dit onder leiding van Prins Ruud en Page Marian en Opper Lennert. We zullen zien wie de beste polo-naise kan lopen, de Koomers of de Gaanders raad van elf.
Later op de avond zijn er voor de beste tiener dancers onder ons, nog prijzen te winnen. De Gaan-ders Prins en Page zullen het moeilijk krijgen om de meest rit-mische danser uit te kiezen.

Hameruitreiking gemeentehuis Leidschendam 18 februari 09.30 uur
Vooraf aan de optocht in Leidschendam en daarna in Stompwijk ontvangen Prins Ruud en Page Marian de hamer van burgemeester Jules Bijl. Dit is het officiële startsein voor het carnavalsseizoen.

Zaterdag 18 februari Optocht en Straatcarnaval
Start optocht Leidschendam 11.30uur vanaf Veurse Achterweg, inschrijving ver-plicht bij de Damzwabbers. In Stompwijk inschrijven bij De Gaanders. Verzameltijd-stip 12 uur bij Scheria voor optocht Stompwijk, 13 uur vertrek. Bij De Bles zal de optocht rond 14.30-15.00 uur arri-veren.
Aansluitend The Booming Group straat-carnaval, kinderentertainment Ruud en prijsuitreiking rond 17.00 uur

Zaterdagavond 18 februari Gekostumeerd Bal in De Bles
In de avond zal De Bles om 21 uur open gaan voor het gekostumeerd Bal.
Voor verkoop kaarten tijdens Straatcarnaval in De Bles bekende Gaander Cock van Bohemen. Deejay Nozem zal ‘los’ gaan met heerlijke carnavalsmuziek tot in de kleine uurtjes.

Zondag 19 februari Carnavalsmis met Old Princes in Harmony
De Carnavalsmis zal om 11 uur aanvangen in de H. Laurentiuskerk met live optreden van het oud Prinsenkoor, The Old Princes in Harmony onder leiding van Bram Soentjens. Natuurlijk zijn hierbij de Prins, Page en Raad van de Koomers aanwezig.

Zondag 19 februari live zanger in De Bles v.a.16.00 uur
De zondagmiddag zal een gezellige middag zijn met lekkere muziek gedraaid door Deejay Jan Groeneweg. Later in de middag zal er een aantal optredens zijn van een live zanger die Hollands repertoire zingt.

Maandag 20 februari Kindercarnaval in De Bles
Speciaal voor de jongste kinderen start om 13.30 uur het kindercarnaval met natuurlijk weer Deejay Kevin. Met de Prins van de Koomers, Prins Jan en Page Saar wordt er een groots carnavalsfeest gevierd met de ‘kids’ uit Gaandrié. Het feest duurt tot ongeveer 15.30 uur als laatste polonaise wordt ingezet.

Dinsdag 21 februari Ouderen - jongeren carnaval in De Bles
Een gezellige carnavalsmiddag voor alle senioren uit Gaandrië met Prins Ruud, Page Marian en Opper Lennert maar ook De Koomers met Prins Jan en Page Saar. Deze middag start om 13.30 uur, De Bles is om 13.00 uur geopend. Natuurlijk zullen de Oud Prinsen aanwezig zijn om mooie liederen te zingen.

Dinsdag 21 februari aftuigen Prins, Page en Opper in De Bles
Direct aansluitend op het ouderen jongeren carnavalsfeest is het mogelijk heerlijk te eten in De Bles. Hierop aansluitend zal het aftreden van het prinse-lijk paar plaats vinden door de Oud Prinsen, volgens een speciale methode. Dat belooft wat… Daarna volgt er een gezellige avond waaraan iedereen kan aansluiten. De toegang tot De Bles is de gehele avond gratis, iedereen is van harte welkom om te kijken naar het terugtreden van Prins Ruud en de raadsleden.

Gaanderskrant 1