Op woensdag 8 maart vond er een feestelijke bijeenkomst plaats voor kopers van nieuwbouwproject De Westeinder in Stompwijk.

De Westeinder is een kleinschalig project van 3 appartementen, 8 twee-laagse woningen, 2 zeer ruime twee-onder-één-kapwoningen met garage en 21 ruime eengezinswoningen in Stompwijk. Eind 2021/ begin 2022 zijn de woningen verkocht en in de zomer van 2022 is Niersman Bouw Haaglanden gestart met de bouw. Eigentijdse woningen ingedeeld met een ruime living, op de eerste verdieping drie (slaap)kamers, badkamer, separaat toilet en op de tweede verdieping een vrij indeelbare zolder. Met ruimte om lekker veel buiten te zijn. Direct bij huis in eigen tuin, op de veranda of in de nabije omgeving.

Wethouder Bianca Bremer (o.a. ruimtelijke ordening en wonen) feliciteerde de aanwezige kopers met hun woning in dit kleinschalig nieuwbouwproject dat voldoet aan de moderne woonwensen. Ook geeft zij aan blij te zijn met deze toevoeging van woningaanbod in het knusse dorp Stompwijk en hoopt dat er nog meer ontwikkeld wordt in de nabije toekomst voor de inwoners van de gemeente.

Na de mooie woorden verplaatsten de aanwezigen zich naar de bouwplaats voor de officiële handeling. Wethouder Bremer plaatste een tijdcapsule met persoonlijke (geluk)wensen van de toekomstige bewoners in een kuil, welke vervolgens ingegraven wordt. Zo is dit moment vereeuwigd.