Vrijdag 14 juli beginnen De Stompwijkse Paardendagen Een feest dat alweer voor de 113 de keer wordt gehouden.

Het is al jaren een groot festijn georganiseerd rondom de paardensport. Kenmerkend voor deze dagen zijn de gezelligheid en de ontspannende sfeer voor jong en oud.

 • Vrijdagmiddag wordt er gestart met een klaverjas en rummikubwedstrijd voor senioren.
  18.30 worden de Paardendagen officieel geopend met een optocht bestaande uit fanfare, ponyclub de Blesruiters, en aangespannen paarden door het dorp. Aansluitend volgt op het terrein het traditionele ringsteken met de aangespannen paarden.
 • Zaterdagmiddag vanaf 14.00 Stompwijkse Landleven fair met veel kinderactiviteiten.Op het terrein achter de tribune worden vele stands opgesteld. Een grote diversiteit van standhouders zal hun waren presenteren Voor de kleintjes zijn er genoeg activiteiten en zullen zich absoluut vermaken op De Fair! Tegelijkertijd wordt op het naastgelegen veld een pony en springconcours gehouden!

  Zaterdagavond vanaf 19.00 Poldercross in samenwerking met ijsclub Nut en Vermaak.
 • Zondagmiddag aanvang 13.00 uur Nationale Ponyrennen. Al meer dan 50 keer is dit een ankerpunt tijdens de festiviteiten. Dit evenement kent een hoog reüniegehalte. Menig toeschouwer op de tribune heeft in jongere jaren als deelnemer de ponyrennen meegemaakt! De show tussen de omlopen door wordt verzorgd door dameszadelclub Fleurop. Een show waarbij het Friese paardenras wordt gepresenteerd door dames die gekleed zijn in kostuums passend op een dameszadel die gebaseerd zijn op oud Engelse kleding. Het beloofd prachtig te worden en we zien u graag op de tribune!

  Band Rampscenario in de feesttent 18.30 uur!! 2012 was het debuut van Rampscenario tijdens De Paardendagen. Waar de meeste coverbanden vaak meer lijken op veredelde jukeboxen brengt Rampscenario medleys van bekende hits van heden en weleer. Gelanceerd met een vette knipoog! Van Supertramp via De Dijk naar Pink Floyd en weer terug met een tussenstop bij Hazes en Koos Alberts! Deze band was een blijvertje! Elke 3 jaar stonden ze hier op het podium. Maar na de Coronajaren besloot de band te stoppen. Toch knaagde er wat aan de bandleden en besloten in 2023 nog wat afscheidsoptredens te doen De keuze was reuze want de band is zeker nog niet vergeten. Maar trots kunnen we aankondigen dat de keuze op Stompwijk is gevallen!

 • Maandag 17 juli start kortebaandraverij 13.30 uur! Totalisator is geopend vanaf 12.30 uur! Maandag zullen de Paardendagen zoals gebruikelijk worden afgesloten door de kortebaandraverij Een evenement met een rijke geschiedenis want het begon ooit in het jaar 1909. Daarnaast is het ook een uniek evenement omdat deze wedstrijd nog wordt gelopen op gras. In de loop der jaren zijn alle grasbanen verdwenen maar Stompwijk heeft na meer dan een eeuw deze weten te behouden! Vorig jaar kon dit hoogtepunt van alle festiviteiten niet doorgaan vanwege de extreme hitte die ons land toen teisterde! Gelukkig kon 3 weken later wel gekoerst worden. Maar het was wel een teleurstelling dat het feest niet op de gebruikelijke manier kon worden afgesloten. We hopen dat 2023 geen onaangename verrassingen in petto heeft voor Stompwijk en dat de dagen verlopen als vanouds!

  Afsluitend licht en geluidshow 23.00 uur. Als afsluiting van de jaarlijkse Stompwijkse Paardendagen is in navolging van vorig jaar opnieuw gekozen voor een Pyromusical. Een show waarbij licht en geluid worden samengebracht tot een spectaculair geheel. Alle avonden in de grote tent muziek door onze onvolprezen Jan de Discoman!!!
We hopen er weer een prachtig feest van te maken!!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u onze website www.stompwijksepaardendagen.nl bezoeken.
Daar is ook het complete programmaboekje te downloaden!


Door: Lisette Remmerswaal
Bron: Conny Oliehoek
Foto: Fotografie Carmen