Het is nog volop vakantie, maar toch wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen van de activiteiten in en rond de jarige Laurentiuskerk in Stompwijk.

Teken– en knutselwedstrijd
In de komende weken kunnen, vooral de kinderen en jongeren, nog tekenen en knutselen voor de jarige kerk. Maak een mooie tekening of knutsel iets wat met de kerk te maken heeft. Het kan de buitenkant zijn, of iets in de kerk. Het mag ook iets zijn wat in de kerk gebeurt (denk aan Pasen of Kerst). Gebruik je fantasie en ga aan de gang. Tot 1 september kunnen de kunstwerken bij de kerk ingeleverd worden.

Vermeld je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer en je krijgt te horen of je een prijs gewonnen hebt. De kunstwerken worden tentoongesteld tijdens de Open Monumentendag.

Zondag 6 augustus: viering rond H. Laurentius
Op zondag 6 augustus is er om 11 uur een reguliere woord- en gebedsviering. Dit keer echter wel met extra veel aandacht voor de naamgever van de kerk, de H. Laurentius.
Heeft u geen idee wie dit was? Kom luisteren!

Zaterdagmiddag 2 september: ‘Kerken, samen op pad’ naar Wilsveen
In samenwerking met de activiteitencommissie van de Hervormde kerk in Leidschendam, houdt men op zaterdagmiddag 2 september een fietstocht tussen de begraafplaats in Wilsveen en de Laurentiuskerk in Stompwijk. Via de fietspaden in de Driemanspolder is dat een leuke fietstocht. Op
beide locaties wordt iets verteld over de, deels gezamenlijke, geschiedenis en is er koffie en thee beschikbaar.

Zaterdag en zondag 9 en 10 september Open Monumentendag
Tijdens Open Monumentendag is de kerk open voor bezichtiging. U kunt genieten van een feestelijke tentoonstelling.

Zondag 17 september plechtige viering met de bisschop
Op zondag 17 september gaat de bisschop voor in een plechtige viering. Zowel het parochie koor als het EMS koor zullen deze viering op luisteren. Na afloop is er koffie met wat lekkers.

Zondag 24 september uitvoering van de Jeruzalem Passie in de kerk
Waarschijnlijk heeft iedereen weleens gehoord van de Matteüs Passion. Een spektakel met een enorm koor en orkest waarin het lijdensverhaal van Christus wordt verteld. De Jeruzalem Passie is een modernere versie van dit gebeuren. Speciaal voor Nederland is er een kortere versie gemaakt, zodat het een prachtige uitvoering is, zonder dat je er een vreselijke plankkont aan overhoudt. Deze uitvoering komt naar Stompwijk. Een groot koor, solisten, muzikanten en een verteller vertellen het verhaal van Christus in anderhalf uur tijd. Een gebeuren dat u niet wilt missen.

Door: Peter van der Aar.
Foto: Wikipedia.