Op de Monseigneur van Steelaan in Voorburg is vrijdagmiddag 30 juli een 82-jarige voetganger zwaargewond geraakt bij een aanrijding door een tram.

Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15. De voetganger werd rond half vier aangereden door een tramstel van lijn 2B dat reed in de richting van Leidschendam-Noord. Dit gebeurde bij de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Aldi. De politie, meerdere ambulances en een traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen.

De traumaheli is op een voetbalveldje in het park tussen de Prinses Beatrixlaan en de Spinozalaan geland. Het slachtoffer is op een vacuümmatras gefixeerd, en daarna met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het Medisch Mobiel Team (MMT) is meegereden in de ambulance. De Monseigneur van Steelaan is ter hoogte van de Aldi ten tijde van het ongeval in beide richtingen afgesloten geweest.

De 82-jarige man is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Politie Leidschendam-Voorburg meldt op Twitter: Op de #MonseigneurVanSteelaan in #Voorburg heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een tram en een voetganger. De 82-jarige man is aan zijn verwondingen overleden. Verkeersongevallenexperts onderzoeken de toedracht. @Pol_Ldamvburg.

Omroep West meldt dat het slachtoffer Johan Gangadajal (82) is, al meer dan 57 jaar bestuurder bij de Haagse voetbalclub SSV Toofan. Bestuurslid Waldo Ideo van de club: 'Op zo'n manier afscheid nemen had niemand gewild.'

Met zijn overlijden verliest Toofan een geliefd sportbestuurder. In 1962 was Johan Gangadajal een van de Surinaamse studenten die de club oprichtten. Twee jaar later start hij als voorzitter, wat hij tot zijn dood blijft volhouden. Naast voorzitter van de club maakt Gangadajal ook naam binnen het Haagse amateurvoetbal. Vele jaren was hij een KNVB-official en actief als scheidsrechter.

(foto: Regio15 / Bob van Keulen)