Omroep Gelderland tekende het verhaal op van de 40-jarige Natalie Lentink uit Apeldoorn.

Natalie beschadigde willens en wetens haar eigen auto op de A12 bij Voorburg om een bestuurder te redden die mogelijk een black-out had. Je bent met je gezin onderweg naar Scheveningen voor een paar dagen aan zee, als plotseling een bestuurder voor je onwel wordt, begint te slingeren en tegen een betonnen muur botst. "Die auto bleef maar rijden. Ik moest iets doen."
Natalie Lentink (40) uit Apeldoorn is met vriend en kinderen bijna op haar bestemming: twee nachtjes in een Schevenings hotelletje. Nog een kwartiertje rijden en dan zijn ze er.

Op de A12 bij Voorburg valt haar blik plotseling op een automobilist die gevaarlijke capriolen uithaalt. "Die wagen kwam uit het midden, zwenkte naar rechts en tikte de betonnen muur aan. Die auto bleef maar rijden en stopte niet", legt Natalie uit. Ze besluit in een split second hun auto ook naar rechts te sturen, de bestuurder moet gestopt worden. "Ik dacht eerst dat hij op zijn telefoon zat te kijken, maar hij deed niets."

'Hij ging opeens weer rijden'
Met het besef dat ze haar eigen auto zal beschadigen, tikt Natalie de andere auto aan. Ze rijden ongeveer 50 kilometer per uur. De manoeuvre werkt, de auto mindert vaart en komt tot stilstand.

Natalie springt uit de auto, haar vriend neemt het stuur over. De Apeldoornse probeert contact te maken met de man. "Maar de wagen begon opeens weer te rollen. Ik ben nog mee gerend. Gelukkig was er een andere automobilist, iemand in een jeep, die er voor ging rijden en is op de rem gaan staan. Toen was het snel voorbij. De meneer klapte er achterop."

Politie gebeld, ambulance en brandweer erbij. Drie auto's met butsen en deuken aan de kant van de snelweg; de auto van Natalie en haar vriend liep aan de rechterflank fikse schade op. "Hij riep eerst nog: wat doe je nou! Maar we zijn blij dat we het gedaan hebben. We konden verder rijden, de overnachting is ook gewoon doorgegaan. Maar dit wordt wel verzekeringswerk."

Waarschijnlijk black-out
Met de man van de auto gaat het goed, zegt de Apeldoornse. "We hebben gisteren even telefonisch contact gehad. Het is een zestiger en hij moet een black-out hebben gehad, mogelijk door een extreem lage hartslag. Van wat gebeurd is kan hij zich helemaal niets herinneren."

Een grote bos bloemen liet de man als bedankje bezorgen. "Zo lief. Zodra het kan is het de intentie om elkaar te ontmoeten."

(bron: gld.nl)

(de auto op de foto is niet de auto van Natalie Lentink - de foto dient slechts ter illustratie)