×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Een bestelbus is woensdagavond ter hoogte van Voorburg frontaal op een pijlwagen gereden op de Utrechtsebaan (A12) richting Nootdorp.

De pijlwagen stond op de rechterrijstrook om verkeer te attenderen op wegwerkzaamheden. Het is maar goed dat de pijlwagen er stond ook, want even verderop waren wegwerkers bezig met het repareren van een verzakking.

De bestuurder van de bestelwagen is door ambulancepersoneel onderzocht en voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval vond iets voor half elf plaats. Vanwege het ongeval werden drie van de vier rijstroken afgekruist. Er ontstond een kleine file.

Volgens een woordvoerder van de politie had de man te veel gedronken. Dat meldt mediapartner Omroep West over de zaak. Vanwege eerdere overtredingen had de Leidschendammer al een rijontzegging.

De aanwezige politieagenten zouden al snel hebben bemerkt dat de verdachte onder invloed van alcohol was. Voor de politie reden om de Leidschendammer aan te houden voor verder verhoor. Dit is volgens de woordvoerder in het ziekenhuis gebeurd, waarna de man is vrijgelaten.

De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden tijdens een rijontzegging, het rijden onder invloed en en het veroorzaken van een ongeluk. Het Openbaar Ministerie zal binnenkort beslissen welke straf de man moet krijgen.

Foto: Daan van den Ende / Regio15