×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Deze zomer zijn er op de zaterdagen vanaf 14 augustus tot en met 4 september beiaardconcerten te horen van het carillon in de toren van de Oude Kerk in Voorburg.
Dit voorjaar heeft de gemeente het carillon laten restaureren en is het met vijf kleine discantklokjes uitgebreid.
 
Beiaardiers uit binnen- en buitenland
Iedere zaterdag tot en met 4 september is het beiaardconcert om 14.00 uur te beluisteren in het Huygenskwartier, het oude centrum van Voorburg. Gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland bespelen dan het carillon.

Op zaterdag 21 augustus is er een bijzonder concert in de serie: een vierhandig concert verzorgd door het Vlaams/Nederlandse duo Dina Verheyden en Richard de Waardt. Dit is mogelijk dankzij de uitbreiding van het carillon discantklokjes door de Stichting Vrienden van het Carillon in Voorburg.
 
Zaterdag 11 september is er om 17.00 uur in het kader van het Huygensfestival een kort afsluitend beiaardconcert.
 
Concert in buitenlucht
Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen luisteren naar de beiaardconcerten. In de buitenlucht kan iedereen op gepaste afstand van elkaar luisteren, met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen. Omwonenden kunnen natuurlijk in de tuin, op het balkon of met ramen en deuren open genieten van deze gratis concerten.

Bron foto: beiaardier Gerda Peters