×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Molen de Vlieger viert op Open Monumentendag haar 400-jarig bestaan. Zaterdag 11 september wordt 's daarom middags driemaal een speciale molenshow ten tonele gebracht.


De show duurt circa 45 minuten. Er is per voorstelling ruimte voor vijftig bezoekers, die op anderhalve meter afstand kunnen zitten. De molen zelf is van 12.00 tot 16.00 uur open voor bezoek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Molenshow
Er zijn molenshows om 12.00; 13.30 en 15.00 uur. Kindertheater DeepDeep speelt: ‘Zo draait de Molen’. Daarna vertelt molenfanaat Aart Struijk iets over de geschiedenis van Molen de Vlieger. Natuurlijk kan men hem en molenaar Bram Zonderop van alles vragen. Als grote finale verschijnt een aapjesdraaiorgel ten tonele. De kinderen mogen zelf aan het grote wiel draaien en zelfs een heus orgeldiploma verdienen. Bij een kraam is het recent verschenen jubileumboek voor 20 euro te koop.

Voor het bijwonen van deze shows is het noodzakelijk zich vooraf aan te melden. Dat kan per email, onder vermelding van naam, telefoonnummer, voorkeurtijd en aantal bezoekers, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding krijgt men een bevestiging toegezonden, die op de 11e september moet worden getoond bij de molen.

Korte rondleiding
Molen de Vlieger zelf is de hele middag open voor bezoek. Vrijwilligers vertellen graag over deze oudste nog werkende poldermolen in Holland. Gezien de te verwachten belangstelling worden de rondleidingen ingekort. Men mag alleen in klein gezelschap naar binnen. Dat heeft alles te maken met de beperkte ruimte in de molen. Het is dan ook verstandig om binnen een mondkapje te dragen. Wie iets lekkers wil eten of drinken, kan terecht bij de Dekkershoeve, recht tegenover de molen.

Molen de Vlieger is te vinden in de polder Essesteijn aan het Essepad (bij de Rodelaan).


molen de vlieger 400 jaar