St. Martinuskerk, Oosteinde, Voorburg. Zaterdag 11 september. Aanvang 14:30 uur.

Ter opluistering van Open Monumenten Dag geeft Corda Vocale onder leiding van dirigent Hans Matla op zaterdagmiddag 11 september een zogenaamd ‘scratch’ concert: een concert waarbij behalve vaste koorleden ook andere enthousiaste, bij voorkeur enigszins geoefende zangers van harte welkom zijn. Het programma omvat herkenbare, zowel klassieke als luchtige muziek waarin alle stemsoorten aan bod komen.

Voor wie vooraf thuis wil oefenen zijn er een digitale ‘link’ t.b.v. de eigen stemsoort en de bijbehorende bladmuziek beschikbaar. Een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende om u aan te melden.

De gezamenlijke repetitie vindt ’s morgens van 10:30 tot 13:00 uur plaats in Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1 te Voorburg. Degenen die nog niet over de bladmuziek beschikken, ontvangen die daar alsnog.

Vervolgens is er gelegenheid de door ieder zèlf meegebrachte lunch te nuttigen; voor koffie en thee wordt gezorgd. In het Novum of - bij gunstig weer - in de tuin van de St. Martinuskerk.

Tegen 14:30 uur nemen de koorleden hun plaatsen in en kan het Tuinconcert tussen Kerk en Vliet beginnen. De toegang is vrij.

Naast het koor zal ook Denise Matla (sopraan) te horen zijn. Het geheel wordt begeleid door Alina Konstantinova (piano) en Wim de Penning (synthesizer).

==================================================================================

Stichting Corda Vocale is een organisatie met een regionale functie voor het aanbieden van koorzang in brede vorm. Plezier beleven aan het gezamenlijk zingen en persoonlijke (stem-) ontwikkeling staan daarbij hoog in het vaandel. De basis voor de ‘scratch’ op deze Open Monumenten Dag wordt gevormd door het concertkoor, Corda Cantate.

Daarnaast kan men bij Corda Vocale ook terecht voor zingen in een kamerkoor (Corda Mezzo Voce) of kan men ervoor kiezen mee te doen aan speciale projecten. Meer informatie is te vinden op www.cordavocale.nl . Contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan natuurlijk ook.

Foto: Corda Vocale, Grote Kerk, Den Haag, 24 november 2019: ‘Tribute to Karl Jenkins’