In de Kinderboekenweek verschijnt de kinderverhalenbundel De Rommelzolder bij Uitgeverij Neckar. Zeventien spannende verhalen voor kinderen vanaf acht jaar.

Eén van de verhalen is geschreven door de Voorburgse schrijfster Inge Hulsker.

De verhalen werden geselecteerd uit een schrijfwedstrijd rond het thema Rommelzolder, georganiseerd door de Online Schrijfschool en Thrillers & More. De jury, bestaand uit onder meer twee kinderen uit de doelgroep (8-12 jaar), koos vijftien verhalen uit 95 inzendingen. Deze zijn aangevuld met verhalen van schrijfsters Suzanne Buis en Inge Spaan.

Alle verhalen spelen zich af op of rond een rommelzolder. Thuis, bij opa en oma of zelfs op school. Op die zolders worden kisten, oude foto’s en gaten in muren gevonden die de nodige geheimen prijsgeven. In Inge Hulskers verhaal 'Bezoek op zolder' blijkt een zolder niet zo verlaten te zijn als hij lijkt.

De rommelzolder verschijnt in de kinderboekenweek (6-17 oktober) en is nu te bestellen via Uitgeverij Neckar of via elke boekhandel, zowel online als in de buurt. De bundel kost € 14,95 waarvan € 1,- naar Stichting KiKa gaat.

Inge Hulsker publiceerde eerder twee kinderboeken en een dertigtal verhalen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dit jaar won zij de Baarnse Literatuurprijs voor korte verhalen.