Burgemeester Jules Bijl opende woensdag 6 oktober de Kinderboekenweek in kinderboekenwinkel In de Wolken in Voorburg.


De Kinderboekenweek wordt gehouden van 6 t/m 17 oktober. De week werd geopend door het buiten hangen van de Kinderboekenweken vraag aan de gevel van de boekenwinkel in de Voorburgse Herenstraat.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

De boekwinkel organiseert gedurende de Kinderboekenweek allerlei activiteiten in samenwerking met de winkeliers in het Huygenskwartier. Zo komen auteurs Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer langs voor een Agent & Boef voorleesprogramma, (stem)acteur en auteur Kevin Hassing komt op visite en er komen twee echte politie-agenten langs. Verder kunnen kinderen meedoen aan de jaarlijkse Vlaggetjeswedstrijd in de winkel én een Beroepenspeurtocht door de Herenstraat lopen.


indewolken2
Burgemeester Bijl opent symbolisch de kinderboekenweek (foto's Ap de Heus)