Op zaterdag 11 december  worden er door Corda Vocale twee kerstconcerten gegeven met als thema's: nieuw leven, vrij zijn, samen kerstmis vieren.

Nadat Covid-19 het land opslokte, lag de koorzang – net als andere branches – volledig stil. Dat heeft ruim anderhalf jaar geduurd, een periode, waarin niet kon worden gerepeteerd en er geen concerten konden worden gegeven. Dat betekende ook, dat luisteraars niet van livemuziek konden genieten.

Sinds eind augustus mag er weer worden gezongen. Corda Cantate (een van de koren van Corda Vocale) heeft Open Monumenten Dag aangegrepen om een eerste optreden te geven, waarna er intensief is gerepeteerd voor een sfeervol concert in december.

Kerstmis en dus weer het feest van het licht, van nieuw leven en een hoopvolle toekomst. Dit jaar misschien wel veel nadrukkelijker dan ooit. Met het gemis en de littekens van het afgelopen jaar in het hoofd wordt er reikhalzend uitgekeken naar een moment van bezinning, van vrede en vrijheid. Het samen delen van wat geweest is en hopelijk weer zal komen om samen weer sterk te worden en te blijven en er weer voor elkaar te kunnen zijn.

Programma
Het programma is deels gericht op Kerstmis, het geboortefeest. Naast kerstliederen, en natuurlijk ook samenzang, zal dit worden omringd met bekende muziek die ons raakt en samenbindt, o.a. Cantique de Jean Racine van Fauré, het Gloria van Vivaldi, het Halleluja van Händel, Panis Angelicus van Franck en nog veel meer. Het geheel wordt als verhaal aan elkaar verteld door Christian Seijkens en wordt uitgevoerd door het concertkoor Corda Cantate en sopraan Denise Matla, met begeleiding van het strijkorkest van het Promenade Orkest, Alina Konstantinova piano, Wim de Penning orgel en Peter van Dinther trompet. Samenstelling en algehele leiding, dirigent Hans Matla.

Toegang vrij
In het kader van het ‘samen delen’ zal er dan ook geen toegang worden gevraagd en is er ook geen uitgangscollecte. Iedereen moet de kans krijgen dit mee te beleven en om zoveel mogelijk mensen daartoe in staat te stellen is er een middaguitvoering en een avonduitvoering.

Deze bijzondere muziekbeleving zal plaatsvinden op zaterdagmiddag en zaterdagavond 11 december in de grote aula van het Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1 in Voorburg. Aanvang resp. 14.30 uur en 20.00 uur. In de aula is een grote luchtverversing installatie, stoelen staan op juiste afstand en er wordt bij binnenkomst om een geldige QR-code gevraagd. De zaal is 30 minuten voor aanvang open.
De gratis kaarten kunnen worden besteld via de koorleden en per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (geen kaarten op de dag zelf aan de zaal).