Door corona worden de kunstgeschiedeniscursussen van kunsthistorica Saskia Gras nu tijdelijk niet in Museum Swaensteyn gegeven.

De tijdelijkelocatie is het zaaltje bij de Oude Kerk in de Herenstraat 77 te Voorburg.

Vanaf dinsdag 25 januari starten er twee cursussen:
‘s Ochtends Nederlandse Architectuur van de 20e eeuw, deel 1.
In deze cursus van tien lessen wordt een overzicht gegeven van de Nederlandse architectuurgeschiedenis van de 20e eeuw. Alle relevante - ook internationale - ontwikkelingen komen aan de orde. De Amsterdamse School, Functionalisme, De Stijl en traditionalisme en het naoorlogse bouwen van Aldo van Eyck en Hertzberger, postmodernisme, neomodernisme en de spectaculaire architectuur van o.a. Winy Maas (MVRDV) en Francine Houben.
Tien lessen op dinsdagochtenden van 10 tot kwart voor 12.

’s Middags: Capita Selecta van de Antieke Cultuur. Deze cursus van tien lessen is een verdieping van de chronologische cursus Antieke Cultuur. Per les wordt één onderwerp grondig behandeld. De mythologie en godenverhalen van de Egyptenaren, het Paleis van Koning Minos op Kreta, alles over Troje zoals beschreven door Homerus, hoe leefde men in Pompeï en zelfs de muziek die in de Oudheid werd gespeeld komt aan de orde. En nog veel meer! Deze cursus is het eerste deel van een serie.
Tien lessen op dinsdagmiddagen van half 1 tot kwart over 2.

Informatie: Saskia Gras www.wijzerinkunstgeschiedenis.nl of 070-448.1054.