Op 5 maart wordt het kleurrijke beeld 'Royal Lady' van Gerard de Gier onthuld op het Stationsplein in Voorburg.

De onthulling van dit kunstwerk is een bijzonder moment voor hem. De voormalig facilitair manager van de Tweede Kamer kon vanwege een spierziekte zijn werk daar niet meer doen. Stil zitten was geen optie en zo ontdekte Gerard de kunstenaar in zichzelf. De onthulling van het beeld in Voorburg is de kroon op zijn werk.
In opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt het beeld Royal Lady vergroot tot twee meter hoogte. Door de kleuren is dit pronkstuk een verrijking van de omgeving waar het geplaatst wordt.

Gerard de Gier maakt kunst. Daar is op zich weinig bijzonders aan. Ware het niet dat Gerard een spierziekte heeft. En die ziekte is bepalend voor de totstandkoming van zijn kunstwerken. Anders gezegd: doordat Gerard beperkt controle over zijn spieren heeft, ontstaat zijn kunstvorm. Kunst waar dus een verhaal achter zit.

De kleurstelling van het beeld Royal Lady weerspiegelt de positiviteit waarmee de kunstenaar in het leven staat. Met zijn kunst wil hij laten zien hoe je je leven opnieuw zin kan geven en van tegenslag naar succes gaat. Hij wil anderen inspireren en opvrolijken. Dat is Gerard.
Naast beelden maakt Gerard ook schilderijen. De patronen van twee schilderijen worden overgebracht op T-shirts die te koop zijn. Duurzame T-shirts die zijn geproduceerd van gerecyclede PET-flessen.

Een deel van de opbrengst van zijn kunst is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek stimuleert en financiert in de strijd tegen spierziekten.


(foto boven dit bericht: artist impression van het beeld Royal Lady op het stationsplein in Voorburg. De definitieve locatie wordt niet in het groen, maar aan de westkant naast het groen)
(foto hieronder: Gerard de Gier aan het werk in zijn atelier in Voorburg)

Gerard 1