Afgelopen zondag trotseerden buurtbewoners weer en wind om samen het slotstuk van de speeltuin aan het Da Costaplein in Voorburg te bouwen: een poort van wilgentenen.

Workshop
Onder de deskundige leiding van Piet-Hein Spieringhs van de Vlechterij bouwden jong en oud samen een gevlochten poort van wilgentenen. Maar liefst 4 verschillende soorten wilgentenen zijn gebruikt voor het bouwsel: van stevig tot zeer flexibel. De wilgentenen verschilden ook sterk in kleur van groen/bruin tot prachtig dieporanje.

Meer dan 20 enthousiaste buurtbewoners hielpen mee. Het komende jaar kunnen de wilgentenen rustig wortelen. Voldoende water is wel belangrijk voor de groei. Daarna zullen de buurtbewoners en hun kinderen het bouwsel samen gaan onderhouden.

Duurzaamheid
De poort vormt de kroon op de renovatie van de speelplek bij het Da Costa-plein. De speeltuin is duurzaam uitgebreid met nieuwe natuurlijke speeltoestellen van robinia hout. Samen met het wormenhotel aan de overkant van de straat aan de Laan van Haagvliet, vormt het een steeds mooier plekje voor de buurt.

De workshop wilgentenen vlechten en onderhouden is mogelijk gemaakt door het platform ‘zelfdoen in Erfgoed en Groen’ van de Provincie Zuid-Holland.