Binnenkort (start 7 maart 2022) starten er twee bijzondere interessante cursussen kunstgeschiedenis in cultureel centrum Agora.

De cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentatie gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.
In een grote zaal is een ruime stoelopstelling en een beperkt aantal deelnemers.

De cursus Elegant Turijn start op maandagmiddag 7 maart, van 12.30 tot 14.15 uur.
Data: 7 en 14 maart; 4 en 11 april. Kosten: € 60,00.
In deze cursus staat de stad Turijn centraal. Turijn is niet alleen bekend om de lijkwade maar ook om de vele barokke architectuur. Turijn was lange tijd de hoofdresidentie van de hertogen, later van de koningen van het huis Savoye. Met name in de 17e en 18e eeuw streefde dit vorstenhuis naar een verfraaiing van de stad en werden er in en rondom Turijn vele paleizen gebouwd. Aan het eind van de 19e eeuw kwam de industrie er tot ontwikkeling, zodoende zijn er ook voorbeelden van moderne architectuur en moderne musea. In deze cursus staat de stad met haar bezienswaardige centraal.

De cursus De Pracht van de Provence start op maandagmiddag 7 maart van 15.00 tot 16.45 uur.
Data: 7 en 14 maart; 4 en 11 april. Kosten: € 60,00.
De Provence heeft de kunstliefhebber veel te bieden. Imponerende herinneringen uit de Romeinse tijd (amphitheaters en stadspoorten, theaters, tempels en aquaducten, sarcofagen en sculpturen), fraaie kerken en abdijen uit de middeleeuwen. Uit de modernere tijd zijn er veel plaatsen die herinneren aan van Gogh en Cézanne. In 4 bijeenkomsten worden al deze aspecten van de Provence besproken.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Voor informatie en aanmelding of het aanvragen van de cursusfolder:
bij de docente Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
tel. 06-51176390 of 0181-482236