Frits Muusse, dirigent van het Hoeksteenkoor presenteert zijn nieuw uitgekomen boek ‘Zingen’.

Dit zal plaats vinden in de Hoeksteen, Rozenboomlaan 119 Voorburg op zaterdag 12 maart vanaf 10.00 tot 11.30 uur.

Zingen kunnen we allemaal
“Zingen, wat is er heerlijker dan zingen? We zingen als we blij zijn, als we de was doen, anderen zingen voor ons als we verdrietig zijn of om ons helpen in slaap te vallen. We zingen alleen of samen, op school, als we de visnetten binnenhalen, in een koor, voor de gezelligheid en om prachtige muziek ten gehore te brengen. En het fijne is: zingen kunnen we allemaal. 
Dit boek helpt je om beter te zingen, door naar de woorden van zangdocenten en koordirigenten te luisteren. En door te kijken naar de manier waarop vogeltjes zingen en een lama het voordoet. Benieuwd? Probeer het gewoon, alleen of samen met je koor. Of je nu Shanty zingt of de Matthaüs Passion van Bach. Lees, kijk en luister naar jezelf!”

Meer over het boek Zingen!
Zingen! van dirigent Frits Muusse en kinderarts en illustrator Arda Lubsen is een laagdrempelig en rijk geïllustreerd boek over zingen en zangtechniek. Iedereen kan zingen, maar we willen allemaal graag beter en zuiverder zingen, onze adem goed gebruiken en moeiteloos overbrengen wat we bezingen. In dit originele boek zijn veel tips en aanwijzingen verzameld en beeldend vastgelegd. Het helpt zangers zich de adviezen nog beter voor te stellen. Voor zangdocenten en koordirigenten is dit boek een bron van inspiratie om het repertoire uit te breiden en de juiste woorden en beelden te vinden.
‘Er zitten veel handige tips in dit boek waar je direct wat aan hebt en het is fantasierijk geïllustreerd. Het stimuleert je om je elke keer weer met lichaam en ziel te verbinden aan de fascinerende wereld van je stem!’ - Bert van de Wetering, bas/bariton en zangdocent, www.zingalsvanzelf.nl

‘Zingen! is een meer dan inspirerende aanwinst voor iedere (koor)zanger én docent. Juist omdat het zoveel verschillende quotes bevat, zit er voor iedereen wel een tip of advies bij waar je iets aan hebt. Een aanrader!’ - Petra Weijers, directeur Koorschool Delft. 
‘Dit prachtig geïllustreerde boek is een must-have voor elke zanger. Alle begrippen die voorbij komen geven een hele goede weergave hoe ik als operazangeres in mijn professionele zangcarrière zingen heb ervaren. Ik zal dit boek zeker gaan gebruiken in mijn eigen lespraktijk!’ - Francis van Broekhuizen, dramatische sopraan

Over de auteurs
Frits Muusse is psycholoog. Daarnaast is hij al sinds lange tijd actief in de klassieke muziek, eerst als violist en later als zanger en koordirigent.
Arda Lubsen is kinderarts en illustrator.

Boek Zingen