Dagelijks zien we allemaal de verschrikkelijke gebeurtenissen die momenteel plaatsvinden in Oekraïne.

Het land lijkt ver weg maar de hoofdstad Kiev ligt dichterbij dan het Portugese Lissabon. Wat veel inwoners van onze gemeente niet weten is dat in Voorburg de Oekraïense school is gehuisvest. De Oekraïense School Wesselka is ruim 10 jaar geleden geopend door de Stichting Oekraïne Culturalis, die taal- en culturele lessen verzorgt aan kinderen en volwassenen uit heel Nederland.

Gemeentebrede inzamelingsactie
Samen met Oekraïense School Wesselka en Stichting Oekraïne Culturalis slaan verschillende organisaties, bedrijven en particulieren uit Leidschendam-Voorburg nu de handen ineen om de Oekraïense bevolking te helpen. Zo dragen onder andere WOEJ, RKAVV, Forum Sport, Vluchtelingenwerk, Foxtaal, Sport en Welzijn bij aan een gemeente brede inzamelingsactie om hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking in te zamelen.

Hulpgoederen doneren
Jij kunt ook jouw steentje bijdragen aan de inzamelingsactie. Alle inwoners, (sport)verenigingen, maatschappelijke organisaties en/of bedrijven die iets kunnen missen, worden opgeroepen om hulpgoederen te doneren.

Er is dringend behoefte aan: lampen/kaarsen, volle batterijen, conserven in blik (groenten, peulvruchten, fruit, vis etc.), slaapzakken, medicijnen, pijnstillers, hechtmateriaal, verband, bloedzakken, luiers, nachtkijkers/verrekijkers, stroom aggregaten en walkietalkies. De Oekraïense bevolking kan alle steun gebruiken en zal donaties groot of klein zeer waarderen. De Stichting Oekraïne Culturalis zorgt ervoor dat de hier verzamelde hulpgoederen in Oekraïne op de juiste plek terechtkomen. Daarvoor heeft de stichting nauw contact met hulporganisaties in Oekraïne en Nederland en wordt er samengewerkt met de Oekraïense ambassade.


Foto's: bestuur, docenten en vrijwilligers van De Oekraïense School in Voorburg nemen geëmotioneerd maar dankbaar de hulpgoederen in ontvangst.


Inzamellocaties
Op de volgende locaties kun je hulpgoederen afgeven:

Oekraïense School
Locatie Sport en Welzijn FS 16
Fransstraat 16 Voorburg
Zaterdag tussen 11.30 en 14.00 uur

WOEJ
Wijk en Dienstencentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2 Voorburg
Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur

Sport en Welzijn
Wijkaccommodatie D4
Dobbelaan 4 Leidschendam
Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur

Heb je als vereniging, maatschappelijke instantie of bedrijf interesse om bij te dragen aan deze inzamelingsactie dan kun je contact opnemen met: Wilko Beekes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-31 69 76 65.

Oekraense School 2
Oekraense School 3