Op het pas gerenoveerde hoofdorgel in de Oude Kerk zal Ben van Oosten op zaterdag 12 maart om 20:00 uur een concert geven.

Hij speelt onde meer werken van J.S. Bach, J. Rheinberger, César Franck, Telemann. Hij eindigt zijn concert met Introduktion und Passacaglia in d kl.t. van Max Reger.

Het orgel van de Oude Kerk gebouwd in 1878 door de firma Bätz/Witte, ook wel het “Marianne-orgel” genoemd, is een geschenk van de toen in Voorburg wonende Prinses Marianne, dochter van Koning Willem I.

Ben van Oosten werd in 1955 te Den Haag geboren. Hij studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs. Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse “Internationaal Orgelfestival”.

Ben van Oosten treedt met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde zijn reputatie als één van de vooraanstaande internationale concertorganisten.
Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten een veelgevraagd docent bij internationale academies. Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepetoire werden met talrijke internationale prijzen onderscheiden.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.
De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l’Ordre des Arts et des Lettres. In 2010, bij zijn 40-jarig jubileum als concertorganist, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De toegangsprijs inclusief een drankje na afloop is € 8,-- p.p.; jongeren tot 16 jaar gratis.
Na 18.00 uur is het vrij parkeren in de naaste omgeving van de kerk.