De muziek die beiaardiers maken met beiaardklokken en via een beiaardklavier, weerklinkt over een ganse binnenstad, een universiteitscampus, of een park.

De beiaard is een uniek muziekinstrument dat sinds zijn ontstaan 500 jaar geleden in Europa (in de Lage Landen) ondertussen gekend is in 30 landen, met in totaal 680 beiaarden wereldwijd.
Aan alle beiaardiers van over de hele wereld is gevraagd om bij te dragen aan een symbolische muzikale actie, naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Vanuit de torens wordt een boodschap van vrede uitgedragen, met Oekraïense liederen.
Deze boodschap zal weerklinken in het weekend vanaf 5 maart, niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en Australië.

In Voorburg zal beiaardier Gerda Peters op zaterdagmiddag 12 maart van 14.00 tot 14.30 uur met het carillon van de Oude Kerk aan de Herenstraat haar bijdrage aan dit initiatief verlenen.

Deze actie is opgezet vanuit de Beiaard Wereld Federatie, en wordt ten volle ondersteund door de Russische beiaardiers. De afgelopen decennia is immers een beiaardcultuur gestart in zowel Rusland als Oekraïne, met nieuwe beiaarden in Kiev en Sint-Petersburg. In beide landen zijn er beiaardiers die een beiaarddiploma hebben behaald en zijn er ook nieuwe beiaardstudenten. Alle beiaardiers werken samen, welk land van origine dan ook.
Dat deze vredesboodschap mag weerklinken uit de torens van de hele wereld!