In het Huygenskwartier, het oude centrum van Voorburg, wordt op zaterdag 23 april voor de tiende keer de Huygens Bridge Toer gehouden. Op zes locaties in en rond de Herenstraat gaan 48 paren bridgen voor het goede doel. De toer wordt georganiseerd door Rotary Voorburg met technische ondersteuning van de Bridgeclub Leidschenhage. Door corona kon het evenement in 2020 en 2021 niet doorgaan.

Opbrengst voor de Jonge Helden
Het goede doel van de bridgetoer dit jaar zijn de Jonge Helden van stichting Woej. Jonge Helden zijn jongeren van 12 tot 25 jaar die zorgen voor een naaste. Dit kan hun vader, moeder, broertje of zusje zijn, die zorg nodig heeft vanwege een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor deze Jonge Helden, en hen de gelegenheid geven samen of met hun vrienden er ook eens uit te breken.

Bridgen op 6 locaties in Voorburg
De deelnemende paren (maximaal 48) bridgen van 11.00 tot 16.00 uur, bij zes verschillende (horeca)locaties in het Huygenskwartier. Daarbij wisselen ze tussen de partijen van locatie: een echte toer dus. De uitslag en prijsuitreiking is aan het einde van de middag in de Voorhof. Voor de winnaars is er een wisseltrofee: een beeldje dat de goede samenwerking van het bridgepaar symboliseert. Aanmelden voor de bridgedrive kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is nog is nog maar een paar plekken beschikbaar, want veel deelnemers uit voorgaande jaren doen weer mee nu het event na twee jaar weer kan plaatsvinden.

Rotary Voorburg 75 jaar jong
Rotary Voorburg is een serviceorganisatie, dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Rotary Voorburg bestaat 75 jaar, telt 40 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen en 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.

foto: Rotary Voorburg