Op zaterdag 23 april a.s. om 20.00 uur is er weer een prachtig orgelconcert op het mooie gerestaureerde Marianne orgel en het kabinetorgel in de Oude Kerk te Voorburg.
Dit wordt een bijzonder concert omdat beide orgels tezamen en afzonderlijk worden bespeeld door de organisten Hans Houtman (hoofdorgel) en Niels-Jan van der Hoek (kabinetorgel).
Er worden werken gespeeld van Händel, Soler, C.P.E. Bach en van J.S. Bach .
De entree is € 8,- incl. een drankje na afloop van het concert. Jongeren tot 16 jaar gratis toegang.

Hans Houtman is als cantor-organist verbonden aan de Oude of Martinikerk te Voorburg. Hij is dirigent van de Marianne-cantorij te Voorburg, het Hervormd Kerkkoor Hoornaar, het Oratoriumkoor ‘Arte Vocale’ uit Middelharnis en het projectkamerkoor Capella Musica Aeterna. Na het conservatorium volgde hij koordirectielessen bij Barend Schuurman. Verder heeft Hans een Studie Frans Romantische/laat Romantische orgelmuziek bij Louis Robilliard te Lyon gedaan, hetgeen hij heeft afgerond in 2005. Hans is winnaar van verschillende Internationale concoursen (Haarlem, Dudelange, Trier).

Niels-Jan van der Hoek is als kerkmusicus verbonden aan de Evangelisch Lutherse kerk te Rotterdam en de PKN gemeente in Rhoon. Hij is een veelgevraagd organist tijdens uitvaarten en concerten in uiteenlopende setting. In 2020 sloot hij de masterstudie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De studie omvatte zowel het hoofdvak Orgel en als minor Klavecimbel bij Jos van der Kooy en Fabio Bonizzoni. Met concoursen ontving hij in totaal 15 prijzen, waarbij met name zijn interpretaties van oude muziek gewaardeerd werden.