Op Koningsdag zijn de dames van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne met een kraam aanwezig op de vrijmarkt in de Herenstraat in het Huygenskwartier. Na twee jaar wordt in het Huygenskwartier weer traditiegetrouw Koningsdag gevierd. Dat gaat ook dit jaar weer gepaard met een vrijmarkt. Ter hoogte van Ster videotheek Voorburg in de Herenstaat 49 stellen de dames van de Lionscub alles in het werk om zoveel mogelijk van hun ‘mooie waar’ te verkopen. Het zijn absoluut geen afdankertjes die te koop worden aangeboden. Van mooie ongebruikte kledingstukken, shawls, antiek en brocante tot beautyproducten die nog in de verpakking zitten. “Wij streven ernaar zoveel mogelijk geld op te halen voor de hulp aan Oekraine. Dit is ontzettend hard nodig en als serviceclub willen wij daar heel graag een steentje aan bijdragen.” aldus Chiara Straathof, president Lionsclub Voorburg Prinses Marianne.

De lionsclub behaalde in het verleden al veel succes met een kraamverkoop tijdens christmasfairs. De vrijmarkt op Koningsdag is volgens Chiara de ideale gelegenheid om geld in te zamelen omdat er dan veel mensen door het Huygenskwartier lopen.

De dames van de lionsclub stellen het dan ook bijzonder op prijs wanneer hun kraam goed bezocht wordt. De Oekraïense kleuren blauw en geel, tevens de kleuren van de lionsclub zijn niet te missen.