Donderdag 21 april opende wethouder Astrid van Eekelen Goede Doelen Boekenhuis Marianne aan de Franse Kerkstraat 5a in Voorburg met een bijzondere ceremonie.

De wethouder knipte het lint door dat om Plaatjesalbum 1 “Woudvogels” was gebonden, een van de beroemde albums van Verkade. Vervolgens sloeg de wethouder het album open op de pagina met het plaatje van de bonte specht, die ook de boekenlegger siert van Goede Doelen Boekenhuis Marianne. Daarna werd geproost op een mooie toekomst van het Boekenhuis.

Een van de oprichters van Goede Doelen Boekenhuis Marianne is Marianne Knijnenburg: “Boekenhuis Marianne, genoemd naar prinses Marianne van Oranje-Nassau, is een winkel in tweedehands boeken. De Boeken zijn in alle categorieën en om niet verkregen. We zijn allemaal vrijwilligers. Het eerste goede doel dat we gaan steunen is Stichting Jarige Job. We zijn enorm blij dat we nu, na een jaar voorbereiding en hard werken, open zijn!”

De boeken in het Boekenhuis zijn € 2,- per stuk of 3 voor € 5,-. De specials zijn vanaf € 5,-. De winkel is open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De Boekenwebshop, met mooie boeken vanaf € 5,-, is te vinden onder www.boekenhuismarianne.nl

Elke bezoeker van het Boekenhuis en van de Boekenwebshop ontvangt de boekenlegger bij aankoop van een boek.

Opening Boekenhuis Marianne 2