In de nacht van woensdag op donderdag werden bewoners van de Spinozalaan en Burgemeester Feithplein in Voorburg en de Merwedestraat in Den Haag opgeschrikt door luide explosies.

Het bleek te gaan om opgeblazen brievenbussen door zwaar vuurwerk (waarschijnlijk cobra’s). De politie heeft een verdachte aangehouden en vermoedt dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer: een ruzie in een vriendengroep.

Getuigen gaven het kenteken door van een auto die ze met hoge snelheid weg zagen rijden na de explosies. De politie zag de auto rijden toen zij onderweg waren naar het adres van de eigenaar van de auto. Ze gaven een stopteken, waar de bestuurder gehoor aan gaf. Maar vervolgens ging hij er te voet vandoor.

Politieagenten kregen de verdachte te pakken en hielden hem aan. Hij bleek onder invloed te zijn en te rijden met een ongeldig rijbewijs. Hij verzette zich tegen de aanhouding en weigerde medewerking aan een blaastest of bloedonderzoek op het bureau. De verdachte, een 29-jarige man uit Zoetermeer, zit op dit moment vast.