Op de begraafplaats bij de Sint-Martinuskerk in Voorburg is afgelopen weken meerdere keren grafschennis gepleegd.

Tussen 11 en 25 april werden meerdere grafstenen en een standbeeld vernield. Onder andere drie grafstenen en een beeldhouwwerk van 120 jaar oud zijn kapot geslagen. Dit meldt onze mediapartner Omroep West.

Meerdere graven op de begraafplaats aan het Oosteinde zijn in de afgelopen weken flink beschadigd. Volgens een opzichter van de begraafplaats zijn er stenen omvergetrokken en drie grafstenen gebroken. "Ook is er een kruis uit een kindergraf getrokken waarmee vervolgens op het graf is geslagen."

Daarnaast is er een beeldhouwwerk van 120 jaar oud beschadigd geraakt. "Dat is een Piëta, een beeld van Maria met Jezus in haar armen. De armen van Jezus zijn afgebroken en de brokstukken zijn over de begraafplaats verspreid', vertelt de opzichter. 'Dat is een beeld dat de Eerste en Tweede Wereldoorlog heeft overleeft en nu door een paar vandalen kapot is gemaakt", verzucht hij.

Onderzoek door politie
De politie onderzoekt de vernielingen op de begraafplaats aan het Oosteinde. Ook roept de politie mensen die iets gezien hebben op zich te melden.

Update: het kerkhof is tijdelijk gesloten en alleen toegankelijk tijdens de openingsuren van het parochiebureau, op werkdagen tussen 09.30 en 12.00 uur.

(bron: Omroep West)
(foto: Omroep West)
midvliet button radio a
Nu op Midvliet: Armin van Buuren & Billen Ted feat JC Stewart - Come Around A

Nu te zien op Midvliet TV