Jos Siebers viert dit jaar maar liefst zijn vijfenzestigjarig jubileum als dirigent-organist van het parochiekoor Sint Maarten in Voorburg.

Jos begon op zestienjarige leeftijd in mei 1957 in de Goede Herderkerk bij het gelijknamige kerkkoor. In 2008 fuseerde dat koor met het Martinuskoor tot het huidige parochiekoor Sint Maarten, dat sinds de heropening in 2012 in de verbouwde Martinuskerk zingt.

Dit bijzondere jubileum wordt gevierd op zondag 1 mei in de Sint Martinuskerk. De dag wordt begonnen met een viering om 09.30 uur en hierin zingt het parochiekoor Sint Maarten – uitgebreid met een aantal bevriende oud-zangers en met medewerking van de sopraansoliste Demelza van der Lans en de fluitiste Lisette Offers – onder andere de Messe l’Homme Désarmé van Jan Mul.

’s Middags is er in de kerk van 14.00 tot circa 15.30 uur een groot jubileumconcert waaraan, naast het parochiekoor Sint Maarten, de sopranen Demelza van der Lans en Marijke Groenendaal meewerken, alsmede het dameskoor De Vrolijke Noot. Het belooft een heel mooi, leuk en gezellig concert te worden, met daarna een gezellige receptie.

Toegangskaarten voor het concert zijn voor € 1 te koop bij de kerk (werkdagen 09.30-12.00 uur en na de weekendvieringen). Er zijn maar 350 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

(bron: RK federatie Vlietstreek)

Jos Siebers